Ce pericole ascund ţigările electronice

Majoritatea țigărilor electronice conțin nicotină chimică, însă și ea la rândul ei creează dependență.

Aceștia ne explică că toate dispun de containere umplute cu un lichid care este realizat din nicotină, arome și alte substanțe chimice, apoi un dispozitiv de încălzire transformă lichidul în vapori pe care le inhalezi atunci când tragi din ea.

Specialiștii confirmă că tigările electronice nu sunt deloc sigure, iar acestea pot provoca numeroase probleme, cum ar fi:

  • Afectează dezvoltarea fătului în cazul femeilor însărcinate.
  • Dăunează creierului în curs de dezvoltare al adolescenților și le-ar putea afecta memoria și atenția.
  • Acestea conțin substanțe chimice, inclusiv formaldehidă, care este adesea utilizată în materiale de construcții și poate provoca cancer

Neal Benowitz spune că fumatul ucide aproape o jumătate de milion de oameni pe an în Statele Unite ale Americii. Cea mai mare parte a prejudiciului provine din miile de substanțe chimice care sunt arse și inhalate.

În cadrul testelor desfășurate în laborator, șoarecii expuși la fumul provenit de la țigările electronice au prezentat deteriorări la nivelul inimii, plămânilor și vezicii.

Vaporii care conţin nicotină produşi de ţigările electronice pot duce la formarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă care face ca aceste dispozitive să fie de cinci până la cincisprezece ori mai toxice decât ţigările clasice, potrivit unui studiu american publicat miercuri, transmite AFP.

Postari asemanatoare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.